Brojni su ostali zaprepašteni: Evo zašto su Nijemci igrali u netipičnoj boji dresova

Nogometaši Njemačke sinoć su pobjedom nad Mađarskom (2:0) izborili plasman u osminu finala Europskog prvenstva, a u tom susretu nastupali su u rozim dresovima koji su privukli pažnju.

Uobičajena bijela boja oduvijek je krasila dresove ‘Elfa‘, a na tradicionalan dres svi smo već navikli. No, sinoć su u dvoboju s Mađarskom zaigrali u rozim dresovima, premda je Njemačka bila domaćin i imala pravo biranja dresa.

Brojni navijači na društvenim mrežama pitali su se zašto su Nijemci odlučili nastupati u rozim dresovima unatoč činjenici da su domaćini, a odgovor je stigao nakon susreta.

Naime, Nijemci su se odlučili na ovaj potez kako bi uspjeli predstaviti drugu garnituru dresa na ovogodišnjem Europskom prvenstvu.

U zadnjem kolu protiv Švicarske, Nijemci neće biti nominalni domaćini i neće imati prednost biranja dresa pa se očekuje da će Švicarci odabrati crvenu garnituru i u tom raspletu Nijemci moraju igrati u bijelim dresovima.

S obzirom na to da je ovaj dres oborio rekorde kao najprodavanija gostujuća garnitura, Nijemci su ga željeli predstaviti i barem jednom u njemu nastupiti na Euru pa je ovo bila jedina sigurna prilika da ga predstave..

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime