Engleska i Danska podijelile bodove za potpunu ludnicu u grupi sa Srbijom i Slovenijom

Nogometaši Engleske i Danske remizirali su rezultatom 1:1 u drugom kolu grupe C Evropskog prvenstva, što je rezultat koji odgovara više Englezima jer su nadomak nokaut-faze.

Engleska je nakon pobjede nad Srbijom danas imala priliku da ovjeri osvajanje prve pozicije u grupi, ali do nje nije uspjela doći protiv vrlo neugodne Danske.

Ipak, Englezi su prvi preuzeli inicijativu i iskoristili je već u 18. minuti. Nakon odličnog prodora Kyle Walkera po desnoj strani, lopta dolazi do Harryja Kanea, a najbolji strijelac u historiji engleske reprezentacije postiže svoj prvi gol na EURO-u.

Gol je “razbudio” Dance koji su zaigrali mnogo bolje u nastavku prvog poluvremena, a do zasluženog poravnanja stigli su majstorskim pogotkom Mortena Hjulmanda s tridesetak metara, a lopta je od stativu ušla u mrežu gola Engleske. Rezultatom 1:1 otišlo se na odmor.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao pa su dva rivala podijelili po bod. To znači da je Engleska i dalje prva sa četiri boda, dok Danska ima dva.

Englezi u posljednjem kolu igraju protiv Slovenije, dok će Danci igrati protiv Srbije. Sve selekcije imaju šanse za prolaz i da završe na svim pozicijama pa će posljednje kolo biti prava ludnica u grupi C.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime