Nizozemska i Francuska nisu opravdale epitet jednog od derbija kola, viđen prvi meč bez pogodaka

Nogometne reprezentacije Nizozemske i Francuske remizirale su večeras u derbiju 2. kola Eura u grupi D, rezultat je bio 0:0 i viđena je najslabija predstava dosadašnjeg toka prvenstva Starog kontinenta.

Početak utakmice je obećavao i u uvodnim minutama su se nizale prilike na obje strane, ali kasnije je uslijedila uspavanka koja nije donijela pogotke.

Nastavljena je uspavanka i u drugom poluvremenu, sve do 65. minute kada Griezmann iz peterca promašuje šansu za Francusku, odnosno Verbruggen brani njegov šut.

U 69. minuti poništen je gol Nizozemske, tačnije Simonsa koji je preciznim udarcem pogodio donji lijevi ugao gola Francuske. Naknadno je signaliziran ofsajd jer je Dumfries u nedozvoljenoj poziciji smetao golmanu Maignanu i onemogućio ga da interveniše.

Do kraja nije bilo uzbuđenja i ostalo je 0:0, a s bodom su i Nizozemska i Francuska došle nadomak osmine finala EURO-a jer obje selekcije imaju po četiri boda, a treća na tabeli grupe D je Austrija s tri boda. Posljednja je Poljska bez bodova.

U posljednjem kolu u utorak se od 18 sati sastaju Francuska i Poljska te Nizozemska i Austrija.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime