Hrabra Gruzija ispisala povijest i stigla do prvog boda na Evropskim prvenstvima, Mamardashvili noćna mora za Češku!

Danas je u terminu od 15:00 sati odigrana prva utakmica drugog kola grupe F Evropskog prvenstva u Njemačkoj, a Gruzija i Češka su remizirale rezultatom 1:1.

Tako je reprezentacija Gruzije stigla do historijskog boda na Evropskim prvenstvima. Hrabro su se držali Gruzijci, ali mnogo toga duguju sjajnom golmanu Giorgiju Mamardashviliju koji je bio i najbolji pojedinac.

Već u trećem minutu je Mamardashvili zaustavio udarac Hložeka, da bi zatim spriječio i Patricka Schicka da postigne pogodak. Zabio je Hložek u 23. minutu za Čehe, no pogodak je poništen zbog ofsajda.

Igrala se sudačka nadoknada prvog poluvremena kada je stigao šok za Češku. Glavni sudac Siebert je pokazao na bijelu tačku zbog igranja rukom, a precizan sa penala bio je Mikautadze, zbog čega su Gruzijci na odmor otišli sa prednošću.

U nastavku je Mamardashvili ponovo spašavao svoj nacionalni tim. Međutim, nije ni golman Valencije mogao ništa u 59. minutu, kada se na pravom mjestu našao Schick i loptu poslao prsima u mrežu Gruzije za konačnih 1:1.

Do kraja susreta smo gledali silne nalete Češke koja je nastojala doći do pobjede, ali je Gruzija izdržala sve i osvojila historijski bod. Vrijedi spomenuti to da su Sagnolovi izabranici šokantno mogli i do sva tri boda da u posljednjem napadu nisu promašili veliki zicer.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime