Grupa u kojoj će da pršti u posljednjem kolu! Belgija srušila Rumuniju, svi imaju isti broj bodova

Posljednju utakmicu današnjeg programa 2. kola Evropskog prvenstva u grupi E su odigrale reprezentacije Belgije i Rumunije, a sva tri boda nose ‘Crveni vragovi’ pobjedom od 2:0.

Fenomenalan start za Belgijance. Već u drugom minutu susreta je Romelu Lukaku lijepo odložio jednu loptu za Tielemansa koji pogađa za vodstvo favorita.

Na drugoj strani je prijetio Dragusin, čiji udarac sjajno brani Casteels. Zatim su do kraja prvog poluvremena blizu pogotka bili Lukebakio i Doku, ali je i golman Rumunije bio na visini zadatka.

Konkretnija je Belgija bila u nastavku, da bi u 63. minutu Lukaku duplirao prednost ‘Crvenih vragova’. Međutim, pogodak je poništen zbog ofsajda. Man se oprobao 69. minutu, a njegov pokušaj je zaustavio Casteels.

Istinska radost igrača i navijača Belgije 10 minuta prije kraja regularnog toka utakmice. Casteels je ispucao loptu, a De Bruyne uhvatio odbranu Rumunije “na spavanju”, matirao Nitu i postavio konačnih 2:0.

Po završetku ovog meča sve selekcije u grupi E imaju po tri osvojena boda i nema sumnje da će nam treće, odnosno posljednje kolo, donijeti istinski spektakl. Sastat će se BelgijaUkrajina i SlovačkaRumunija.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime