GOTOVO JE SA BARCOM! Niko ga neće zaustaviti, Lewandowski odlazi kod ‘najvećeg trenera svih vremena’

Poljski reprezentativac i napadač Barcelone, Robert Lewandowski, sve izvjesnije će napustiti redove katalonskog velikana u ljetnom prijelaznom roku.

U Barceloni se polako spremaju za narednu sezonu, a prva i ujedno velika promjena bila je dolazak novog trenera. Podsjećamo, Hansi Flick je na kormilu ‘Blaugrane’ naslijedio Xavija Hernandeza.

Odmah nakon Xavijevog odlaska iz Barce “procurile” su informacije da je Španac planirao prodati Lewandowskog, što je bila ideja koju naravno nije uspio realizovati.

Međutim, čini se da je sam napadač sada spreman napustiti klub. Iako se očekivalo da će ga dolazak dobrog poznanika Flicka zadržati u Kataloniji, to ipak neće biti slučaj.

Kako javljaju izvori iz Španije i Turske, Lewandowski je veoma blizu toga da karijeru nastavi u Turskoj, odnosno potpiše za tamošnjeg velikana Fenerbahče.

Legendarni Jose Mourinho ulaže maksimalne napore u tome da 35-godišnjak dođe u Istanbul. S druge strane, ‘Lewa’ je i više nego raspoložen za novi izazov i prema svemu sudeći nas očekuje novi bombastičan transfer.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime