Fantastična Austrija srušila Nizozemsku i prošla kao lider grupe u osminu finala EURO-a, Francuska opet razočarala

Danas smo u onom ranijem terminu imali priliku gledati utakmice trećeg kola grupe D Evropskog prvenstva u Njemačkoj i ziasta smo mogli uživati.

Austrija je ostvarila iznenađujuću pobjedu protiv Nizozemske rezultatom 3:2 i tako kao prvoplasirana završila u ovoj grupi ispred Francuske koja je završila na drugoj poziciji nakon remija sa Poljskom od 1:1. Nizozemci su treći.

Već u šestom minutu je Malen pogodio vlastitu mrežu i razveselio navijače Austrije. Na naredni pogodak čekalo se sve do 47. minuta susreta, a tada je Gakpo vratio stvari na početak.

Ipak, Austrijanci dolaze do novog vodstva u 59. minutu. Grillitsch je asistirao za Schmida koji zabija za 2:1. Depay je 15 minuta prije kraja pogodio za novo poravnanje Nizozemaca, da bi Sabitzer u 80. minutu postavio konačnih 3:2 i donio ogromnu pobjedu svojoj ekipi.

S druge strane, Francuzi su ponovo bili dosta skromni, a ovog puta u duelu sa Poljacima i ispod svih očekivanja će takmičenje nastaviti kao drugoplasirana momčad grupe.

Kylian Mbappe je doveo ‘Tricolore’ u vodstvo pogotkom sa penala u 56. minutu, dok je 23 minuta kasnije Lewandowski, također sa bijele tačke, zabio za 1:1.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime