Srbija odigrala loše protiv Danske i ispala sa EURO-a, hrabri Slovenci se plasirali u nokaut fazu i poslali Hrvatsku kući!

Večeras su u terminu od 21 sat odigrane dvije utakmice posljednjeg kola u grupi C na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj, a stvari su sada kristalno jasne.

Naime, Srbija i Danska remizirale su večeras u Minhenu u meču bez pogodaka, te su na taj način popularni ‘Orlovi’ završili svoj nastup na ovogodišnjem EURO-u. S druge strane, rezultatom 0:0 završen je i susret između Engleske i Slovenije.

Nije previše ljepote u igri ponudilo prvo poluvrijeme Danaca i Srba. Dosta opasniji bili su izabranici Kaspera Hjulmanda. Prvo se Eriksen u 21. minutu sjajno oprobao, dok je intervencija Rajkovića bila još ljepša.

Prijetili su u nastavku Hjulmand i Hojlund, no golman Srbije ponovo je bio na visini zadatka. Izvršio je Stojković neke izmjene na startu drugog dijela te u igru ubacio Tadića i Jovića. Mitrović bio najkonkretniji u drugih 45 minuta, ali je izostajala završnica.

Ofanzivna Srbija stigla je i do pogotka, koji je veoma brzo poništen zbog jasne ofsajd pozicije u kojoj se našao Mitrović. Do kraja su svoje šanse imali Vlahović i Sergej Milinković-Savić. No, opet to nisu bili baš najbolji udarci i konačan rezultat ostao je 0:0.

Hrabra Slovenija ponovo je bila izuzetno borbena, a večeras su to na svojoj koži osjetili poprilično očajni Englezi. Momčad Matjaža Keka došla je do boda i zasluženo se plasirala u nokaut fazu takmičenja.

Postigla je Engleska “jedva” pogodak u 20. minuti, dok je isti poništen zbog nedozvoljene pozicije. Ono što je nevjerovatno jeste to da do kraja utakmice nije viđeno praktično ništa što bi bilo interesantno za izdvojiti. Mršavi remi koji navijače ‘Gordi Albiona’ baca u očaj.

Dakle, Engleska je osvojila grupu sa pet osvojenih bodova, Danska i Slovenija imaju po tri boda, a posljednja Srbija samo dva boda na svom kontu. Vrijedi spomenuti da je remi Engleske i Slovenije zvanično Hrvatsku “poslao kući”.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime