‘ODAKLE TOLIKI NOVCI?!’: Džeko će na Poljudu zarađivati skoro pa neviđenu svotu novca za ove prostore

Sve smo bliže trenutku kada će Edin Džeko napraviti zaista romantičan transfer i potpisati dvogodišnji ugovor sa Hajdukom u koji stiže iz turskog Fenerbačhea.

Džeko stiže kao jedan od veterana u projektu Nikole Kalinića na Poljudu, a za njegov angažman ovaj velikan očigledno nije štedio finansijska sredstva.

Iako je prekaljeni golgetera u poznim igračkim godinama, Hajduk prema pisanju dobro upućenih turskih novinara neće ništa prepuštati slučaju u vidu adekvatne stimulacije, koliko god to zagonetno zvučalo tamošnjoj javnosti.

Turski novinar Yabiz Sabuncuoglu prenosi kako će u pitanju biti dvogodišnji ugovor sa godišnjom platom od skoro dva miliona eura, što je skoro pa neviđena svota za balkanske granice.

To je polovina plate koju Džeko trenutno inkasira u glavnom gradu Turske i očekuje se da pomenuta cifra zadovolji apetite koje ima jedan od najboljih napadača generacije.

Ukoliko dođe do dogovora, što je u ovom trenutku i više nego izgledno, popularni ‘Dijamant’ će biti najplaćeniji pojedinac SuperSport HNL-a.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime