Kroos razočaran nakon poraza i eliminacije od Španije: San koji smo svi sanjali je sada srušen

Nogometna reprezentacija Njemačke jučer je u utakmici četvrtfinala ovogodišnjeg Evropskog prvenstva doživjela poraz od Španije rezultatom 2:1 i tako završila svoj nastup na velikom turniru.

Španci su zahvaljujući pogotku Danija Olma u 51. minutu imali vodstvo sve do 89. minuta, a kada je Florian Wirtz zabio za poravnanje i produžetke.

Novi šok za izabranike Juliana Nagelsmanna stigao je u završnici produžetaka. Naime, igrao se 119. minut kada je na odličnu asistenciju Olma glavom mrežu Neuera pogodio Merino i postavio konačnih 2:1, te rezultat kojim je Španija osigurala polufinale.

Kao što je to svima već i poznato, svoju posljednju utakmicu u karijeri je jučer odigrao legendarni nogometaš Real Madrida, Toni Kroos, koji nije krio da je razočaran porazom.

“Bili smo toliko blizu i zbog toga smo ogorčeni. Da budem iskren, osjećaj je da je turnir završen, pošto smo imali veliki cilj koji smo zajedno željeli da ostvarimo. San koji smo svi sanjali sada je srušen”, kazao je Kroos.

Podsjećamo vas da će reprezentacija Španije u utorak u Minhenu od 21 sat igrati polufinale Eura protiv Francuske. Inače, ‘Tricolori’ su sinoć nakon penal drame savladali Portugal i kupili kartu za posljednju utakmicu pred veliko finale.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime