GOTOVO JE! Kimmich nakon eliminacije Njemačke sa Eura pristao, stiže u Premier ligu i ‘svemirsku momčad’

Mjesecima unazad se piše o tome da će njemački reprezentativac Joshua Kimmich ovog ljeta promijeniti klub, dok sada postaje jasno i gdje će to on igrati.

Pored toga što je prošle godine Kimmich potpisao produženje saradnje sa Bayernom iz Minhena, uskoro će spakovati kofere i svoju sreću potražiti na drugoj destinaciji.

Iako ga želi nekoliko velikih klubova evropskog nogometa, jedan od najboljih defanzivaca svijeta želi doći isključivo i samo u jedan tim, tvrdi ugledni i pouzdani BILD.

Manchester City će biti novi klub sjajnog Kimmicha, a prvak Engleske je zvijezdu Bayerna u svoje redove htio dovesti još u zimskom prijelaznom roku.

Navodno bi City mogao isplatiti ‘Bavarcima’ oko 40 milijuna eura za reprezentativca Njemačke, a koji je sa svojim ‘Elfom’ jučer završio takmičenje na Evropskom prvenstvu, obzirom da su u četvrtfinalu poraženi od Španije.

Joshua Kimmich je u ekipu giganta iz Minhena stigao još 2015. godine iz Stuttgarta za svega 8,5 milijuna eura i postao je jedna od legendi kluba. No, čini se da je došlo vrijeme za rastanak.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime