Svi u nevjerici zbog odluke selektora Francuske: Deschampsu pred penale protiv Portugala upalio rizičan potez

Portugal i Francuska su sinoć u Hamburgu odigrali vjerovatno najlošiju utakmicu na ovom Evropskom prvenstvu, a na kraju je aktuelni viceprvak svijeta prošao u polufinale nakon penala.

Minule noći smo tako u 120 minuta igre vidjeli tek nekoliko prilika s obje strane, dok je Franucska boljim izvođenjem penala i bez pogotka iz igre na ovom Euru uspjela doći do polufinala.

Tragičar u penal seriji bio je Felix koji je jedini promašio penal u timu Portugala. S druge strane, Francuzi su bili bez greške. Dembele, Fofana, Kounde, Barcola i Hernandez tresli su mrežu Dioga Coste sa bijele tačke.

No, istinski junak popularnih ‘Tricolora’ bio je selektor Didier Deschamps. On je napravio nevjerovatnu odluku pred izvođenje penala u momentima kada je birao nogometaše koji će šutirati.

Naime, među izvođačima su se iznenađujuće našli Kounde i Barcola iako oni u svojim karijerama nikada na utakmicama nisu izvodili penale uključujući i penal serije.

Kounde i Barcola su sinoć po prvi put izvodili udarce sa 11 metara i to su uradili na fantastičan način te opravdali povjerenje koje im je dao selektor. Deschamps je u timu imao dosta iskusnijih igrača što se tiče izvođenja penala, ali se ovaj rizičan potez itekako isplatio.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime