Francuska je u polufinalu, a ugledni L’Equipe ‘razapeo’ Mbappea: Njegova statistika je skromna!

Nogometna reprezentacija Francuske je sinoć boljim izvođenjem penala savladala selekciju Portugala i plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva.

Iako su Francuzi na jednu utakmicu od velikog finala Eura, njihova igra na ovom turniru u najmanju ruku nije impresionirala. Zapravo, koliko su “loši” govori i činjenica da još uvijek nisu uspjeli postići pogodak iz otvorene igre.

Mnogi najveću zvijezdu ove reprezentacije, Kyliana Mbappea, smatraju glavnim ili jednim od glavnih krivaca za ovako skromne nastupe popularnih ‘Tricolora’. Istog je mišljenja i ugledni L’Equipe, koji nije imao previše milosti prema novom asu Real Madrida.

“Iako bi Mbappe trebao ubrzati igru, on ju je usporio. Nije primao ni dodavanja od suigrača, ali je teško pošto više uopšte ne ide glavom na lopte i ne usuđuje se da ulazi u duele. Sa izuzetkom jednog blokiranog i jednog slabog udarca, njegova statistika je bila skromna”, piše L’Equipe.

Podsjećanja radi, reprezentacija Francuske će u polufinalu Evropskog prvenstva odmjeriti snage sa Španijom, a koja je nešto ranije nadigrala domaćina Njemačku rezultatom 2:1 nakon produžetaka.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime