PONAJVEĆI TRANSFER LJETA! Lunin izgubio strpljenje, iz Madrida odlazi u redove ‘još moćnijeg’ Realovog rivala

Ukrajinski reprezentativac i golman Real Madrida, Andriy Lunin, neočekivano je dobio šansu na golu evropskog i španskog prvaka prošle sezone, a istu je fantastično iskoristio.

Carlo Ancelotti je u takmičarskoj godini iza nas imao dosta problema na golmanskoj poziciji nakon što se povrijedio Courtois. Kepa je doveden u posljednjim momentima prijelaznog roka, ali ga je ubrzo Lunin uspio izbaciti iz prve postave.

Apsolutno sve je impresionirao Ukrajinac među stativama ‘Kraljevskog kluba’, dok je često znao biti i prvi junak velikih pobjeda Reala. No, shvatili su svi da će pored zdravog Courtoisa teško dobiti priliku bilo koji drugi golman. Takav je slučaj i sa 25-godišnjakom.

U finalu Lige prvaka protiv Borussije Dortmund na golu madridskog giganta stajao je upravo Belgijanac, koji se friško oporavio od teške povrede. Sve to je Lunina izbacilo iz takta i prema saznanjima španskih medija odlučio je napustiti prijestolnicu Španije.

Jasno je da interesovanja ne nedostaje, a izvori bliski Manchester Cityju izvještavaju da baš ‘Građani’ žele angažovati zvijezdu Reala na Etihadu u ljetnom prijelaznom roku.

City planira iskoristiti trenutnu situaciju Andriyja Lunina, te bi ga mogli dovesti za svega 20 milijuna eura, što je bez dileme prava sića u današnje vrijeme.

Vrijedi spomenuti da će prvi golman prvaka Engleske, Ederson, uskoro spakovati kofere i otići iz plavog dijela Manchestera, pa bi status “jedinice” pripao nekadašnjem članu ukrajinske Zoryje.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime