Legenda njemačkog nogometa maksimalno iskreno: Kroos je trebao ići pod tuš već na početku utakmice

Toni Kroos je utakmicom protiv Španije i ispadanjem Njemačke u četvrtfinalu Evropskog prvenstva završio karijeru, dok mnogi smatraju da je istu trebao završiti crvenim kartonom već na startu utakmice.

Prije nekoliko dana je reprezentacija Njemačke završila svoj nastup na Euru na kojem su domaćin. U prvom susretu četvrtfinala bolja od ‘Elfa’ bila je selekcija Španije koja je slavila sa 2:1 nakon 120 minuta igre.

‘Crvena furija’ je u ovoj utakmici već u šestoj minuti ostala bez Pedrija koji se povrijedio nakon žestokog starta Tonija Kroosa. Zbog prekršaja bivšeg igrača Reala nad zvijezdom Barcelone, mnogi smatraju da je trebao biti isključen.

Sa mišljenjem da je njemački veznjak zaslužio crveni kartona na početku meča se u potpunosti slaže i legendarni njemački nogometaš, Dietmar Hamann. On je također spomenuo i kasniji start nad Lamineom Yamalom.

“Istina je da je Kroos napravio veoma ozbiljan prekršaj nad Pedrijem, koji se ozbiljno povrijedio. Manje od minute kasnije, nagazio je Laminea Yamala. Trebao je biti pod tušem poslije toga”, kazao je Hamann.

Kako god bilo, reprezentacija Španije će igrati polufinale Evropskog prvenstva devetog jula od 21:00 u Minhenu, a protivnik će biti Francuska koja je na penale eliminisala Portugal.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime