Engleska igra ‘kriminalan’ nogomet na Euru, a Kane poručuje: Pokazali smo veliku čvrstinu, to posjeduju samo pobjednici

Nogometna reprezentacija Engleske stigla je do polufinala Evropskog prvenstva, a mišljenje većine jeste da izabranici Garetha Southgatea igraju loš nogomet.

Do kraja ovogodišnjeg Eura ostale su još tri utakmice. Devetog i desetog jula igraju se polufinalni susreti, dok je veliko finale na rasporedu 14. jula u Berlinu. Jedna od četiri reprezentacije koja je ostala na turniru je i Engleska.

U grupnoj fazi Englezi su prošli sa svega pet osvojenih bodova u konkurenciji Slovenije, Srbije i Danske. Zatim se ‘Gordi Albion’ u dva meča grupne faze protiv Slovačke i Švicarske zaista provukao.

Iako su on i njegovi suigrači neuvjerljivi od samog starta prvenstva Evrope, iskusni napadač i vođa tima Harry Kane tu i ne vidi neki problem. Štaviše, zvijezda Bayerna smatra da je ova ekipa odlična.

“Pokazali smo veliku čvrstinu tokom cijelog turnira. Kada pogledate pobjednike na velikim turnirima, oni su prije svega pokazivali tu osobinu, a mi je imamo dosta”, kazao je Kane.

Podsjećamo vas, 10. jula od 21:00 u Dortmundu reprezentacija Engleske igra polufinalu utakmicu protiv selekcije Nizozemske i nakon tog duela znati ćemo finalni par.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime