HRABROST ILI LUDOST? Slot jednoj od najvećih zvijezda mijenja poziciju na terenu, sprema se ‘revolucija’

Nizozemski stručnjak Arne Slot uspješno je započeo avaturu u Liverpoolu gdje je odradio već nekoliko trenera, a Football Insider dolazi do zanimljviih saznanja.

Iako mu je većina najvećih zvijezda na odmoru ili Evropskom prvenstvu, Slot već ima spremne planove i nacrte kojima se želi voditi u novoj sezoni.

U ovom trenutku ćemo se fokusirati na saznanja gore navedenog izvora koji saznaje kako novi šef stručnog štaba priprema revolucionarnu promjenu.

Naime, Slot želi da Cody Gakpo u narednoj sezoni bude konkurencija Darwinu Nunezu i Diogo Joti u vrhu napada, dok će svoje mjesto na krilnoj poziciji prepustiti nekom od novih pojačanja.

Nizozemac je na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta ustanovio da bi Gakpo mogao biti pravi pogodak u vrhu napada kao produktivan ‘špic’.

25-godišnjak je po prirodi krilni napadač koji se snalazi podjednako dobro uz obje aut linije, ali Slot očigledno želi eksperimentisati u napornoj sezoni koja je pred njima. Gakpo je plaćen 42 miliona eura PSV-u 2023. godine-

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime