GOSPODIN! Iako je “otjeran” sa Old Trafforda, Rangnick je Unitedu završio pojačanje na kojem će mu biti dugo zahvalni

Ralf Rangnick je na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj sa selekcijom Austrije napravio prijatno iznenađenje, ali i nesretno ispao od Turske, no, uporedo je radio i na drugim stvarima van reprezentativnih okvira.

Naime, revolucionarni stručnjak je jedno vrijeme u karijeri radio kao trener Manchester Uniteda gdje se sasvim očekivano nije imalo strpljenja za njegove metode rada.

Nakon što je otvoreno progovorio o stanju u klubu, odlučeno je da Rangnick napusti Old Trafford u ne tako dobrim odnosima, ali je vremešni Nijemac zadržao gospodske manire.

Iako je INEOS kontaktirao Rangnicka i poručio mu da želi njegov angažman u klubu na pozicijama iza scene u kojima se najbolje snalazi, on je morao isti odbiti.

66-godišnjak je odlučio da nastavi dalje sa građenjem selekcije Austrije, ali je istovremeno Sir Jim Ratcliffeu završio izuzetno važan posao.

Tako će u narednom periodu Christopher Vivell vršiti dužnost direktora za zapošljavanje i pronalazak novih talenata, a sve na preporuku Rangnicka.

INEOS gradi izuzetno zavidnu postavu u samom vrhu kluba i očekuje se da poslovanje ovog velikana ode u sasvim drugom planu, dok je potvrda tome stigla u ovom izuzetnom angažmanu provjerenog profesionalca.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime