Nezaustavljiva Španija kući poslala i Francusku, ‘Crvena furija’ je u petom finalu Evropskog prvenstva

Nogometna reprezentacija Španije prvi je finalista Evropskog prvenstva u Njemačkoj pobjedom nad selekcijom Francuske u polufinalu rezultatom 2:1.

Crvena furija je tako do finala stigla zabilježivši svih šest pobjeda i opšti je utisak da igraju najljepši nogomet na EURO-u te da su sasvim zasluženo u finalu.

Španija je prva zaprijetila i to u petoj minuti susreta. Yamal je ubacio s desne strane, a Fabian Ruiz je glavom šutirao preko gola da bi Francuzi stigli do vodstva četiri minute kasnije.

Mbappe je precizno ubacio s lijeve strane, a mrežu Unai Simona je pogodio Kolo Muani i postigao prvi gol za Trikolore iz igre na ovom turniru.

Nije se dugo čekalo da Španija nastavi sa svojom prepoznatljivom igrom na ovom EURO-u i dođe do izjednačenja rezultata. U 21. minuti susreta Lamine Yamal je ušao s desne strane u sredinu i maestralnim udarcem pogodio mrežu Mikea Maignana te tako postao najmlađi strijelac u historiji Evropskih prvenstava.

Svega četiri minute kasnije na semaforu Allianz Arene u Minhenu je bilo 2:1.

Olmo se fantastičnim driblingom oslobodio Aureliena Tchouamenija i šutirao, a loptu je u gol skrenuo defanzivac Francuske Jules Kounde čime je postavljen rezultat prvog poluvremena. 

U nastavku je Francuska krenula po izjednačenje, pa smo vidjeli prilike Tchouamenija, Mbappea i Upamecana, ali promjene rezultata nije bilo. 

Tamo ih čeka bolji iz drugog polufinalnog meča u kojem će sutra od 21:00 sati u Dortmundu snage odmjeriti Nizozemska i Engleska.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime