MA DA, MAJSTOR JE PREDOBAR! Kante se u velikom stilu vraća u Englesku, igrat će za ljutog Chelseajevog rivala?

Francuski nogometaš N’Golo Kante se odlučio na put kojim je mnogo nogometaša otišlo u posljednje vrijeme, ali nije prvi koji se povezuje sa ekspresnim povratkom u elitni rang.

Kante je u sklopu velike rekonstrukcije igračkog kadra na Stamford Bridgeu napustio Evropu i otisnuo se u Saudijsku Arabiju.

Al-Ittihad je njegova trenutna destinacija, ali je jasno kako je nakon EURO-a ipak vrijeme da se greška ispravi i da Francuz ponovo zaigra na najvećem mogućem nivou.

Will Unwin, novinar Guardian Sporta prenosi kako je West Ham United u pregovorima i kako želi ekspresan dogovor oko njegovog anažmana u narednim danima.

Obje strane su navodno spremne da postignu dogovor, dok će ‘Čekićari’ za neupitno veliko pojačanje morati platiti oko 20 miliona funti koliko potražuju iz Al-Ittihada.

Kante također nema ništa protiv povratka u Englesku gdje je proveo najbolje dane svoje karijere noseći dres Leicester Cityja i Chelseaja u kojima je osvojio sve što se može osvojiti.

Okom statistike, 33-godišnjak je u Premiershipu nastupio na 227 utakmica i tom prilikom je zabio 12 golova uz 17 asistencija.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime