SVE, SAMO DA ODE! United će narednom klubu koji želi Antonyja napraviti do sad neviđenu uslugu

Brazilski nogometaš Antony je jedan od članova prvog tima Manchester Uniteda u kojeg INEOS nema previše povjerenja i spreman je na njegovu eventualnu prodaju.

Talentovani krilni napadač nije ni sjena nogometaša kakav je bio u Ajaxu, a cifra za koju je angažovan na Old Traffordu je samo dodatni teret iznad njegovog imena.

Sve to je rezultiralo u najmanju ruku očajnim partijama prošle sezone, pa će dolazak stručnih ljudi na visoke pozicije u klubu ubrzati njegov odlazak.

Novinar Mark Ogden prenosi informaciju kako će uprava Uniteda učiniti lavovsku uslugu narednom klubu koji se pokaže kao zainteresovan za angažman Brazilca.

Iako će to 90 posto u pitanju biti posudba, INEOS će na sebe preuzeti cijelo isplaćivanje njegove plate od oko 70 hiljada funti sedmično, samo kako bi ga se riješili pred narednu sezonu.

Inače je praksa da klubovi podijele sedmične troškove posuđenog nogometaša, Sir Jim Ratcliffe i saradnici očigledno na neviđen način privući potencijalnog kupca u godinama ispred nas.

24-godišnji Brazilac je plaćen 90 miliona eura 2022. godine, a od tada je odigrao 82 utakmice za klub i zabio 11 golova uz pet asistencija.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime