PRVI I ZADNJI PUT! United u ugovor Greenwooda sa Marseilleom ugradio klauzulu koja nikada nije korištena

Engleski nogometaš Mason Greenwood će karijeru nastaviti u sve ambicioznijoj momčadi Marsillea koja ima namjeru da naredne sezone ozbiljno parira Paris-Saint Germainu.

Greenwood će tako spas karijere i potpuni povratak na stare staze potražiti u Ligue 1, a ‘Crveni đavoli’ će dobiti prijeko potrebnu sumu novca za njegovu zamjenu.

No, ono što je zanimljivo pored opcije koju je United ugradio u ugovor sa francuskim pregovaračima koja glasi 50 posto zagrantovane odštete u slučaju naredne prodaje je do sad neviđena klauzula.

Naime, na Old Traffordu kao da ne sumnjaju da će Greenwoodov kvalitet doći do izražaja i kako će njegova cijena rapidno rasti, pa je odlučeno da velikan ima mogućnost dodatnog otkupa procenata od naredne prodaje.

Tako se očekuje da cifra od 50 posto ipak preraste u još ozbiljniju brojku, na što su bez mnogo primjedbi i pristali u Marseilleu jer vjerovatno imaju svoju računicu u cijelom poslu.

Englez je potpisao ugovor do 2029. godine a na leđima će nositi dres sa brojem 10. Roberto de Zerbi je izjavio kako je njegov poslodavac angažovao izuzetno i najvjerovatnije pojačanje ljeta.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime