KAKVO RAZMIŠLJANJE! Salah odlazi, Liverpool pronašao zamjenu u zvijezdi koja je najveći propust velikog Reala

Egipatski reprezentativac Mohamed Salah sve je bliži odlasku iz Liverpoola, što će okončati jednu slavnu i posebnu eru na kultnom Anfieldu.

Kao naredna destinacija za Salaha najviše se spominje Saudijska Arabija, dok se ‘Redsi’ maksimalno zrelo spremaju za život bez popularnog ‘Faraona’.

Prema pisanjima engleskih izvora, Liverpool je već pronašao zamjenu za iskusnog napadača, a to će biti nogometaš koji je ponajveći propust moćnog Real Madrida.

Naime, ekipa sa Anfielda ozbiljno je “zagrizla” za sadašnju zvijezdu Real Sociedada, Takefusu Kuba. Ovaj 23-godišnji japanski reprezentativac ima vrijednost od 50 milijuna eura i ugovor sa timom iz San Sebastiana do juna 2029. godine.

Podsjećamo vas da je Kubo 2019. godine stigao u Real Madrid iz Tokya kao jedan od najvećih talenata Japana u to vrijeme. Mnogi su mišljenja da je upravo on jedan od najvećih grijehova ‘Kraljeva’ jer nisu imali strpljenja za odličnog ofanzivca.

Tako je Kubo išao na posudbe u Villarreal, Getafe, Mallorcu, a potez karijere definitivno je napravio na ljeto 2022. godine prelaskom u Sociedad. Na Anoeti je naprosto eksplodirao pa interes Liverpoola ne treba čuditi.

Takefusa Kubo igra na poziciji krila i ‘Redsi’ ga vide kao idealnog nasljednika Mohameda Salaha, te bi transfer trebao biti gotov do kraja prijelaznog roka.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime