PRVI PUT DA OVAKO RIZIKUJU! De Bruyne odlazi iz Cityja, Guardiola ga mijenjaju nedokazanim nogometašem?

Engleski prvak Manchester City je već krenuo u potragu za zamjenom za najvažnijeg nogometaša posljednjih godina i playmakera Kevina De Bruynea, koji je sve bliži prelasku u Saudijsku Arabiju.

Belgijanac je godinama unazad motor momčadi sa Etihada i s pravom njegova zamjena mora biti dostojna, ali Pep Guardiola i uprava Cityja prvi put ulazi u rizik.

Novi klub Kevina De Bruynea izvjesno bi biti Al-Ittihad, a i sam belgijanski mađioničar prošlog mjeseca je priznao kako bi mogao doći u iskušenje napuštanja Evrope zbog sjajne finansijske ponude iz Saudijske Arabije.

Potvrda mogućeg razlaza s veznjakom je današnja vijest iz Engleske, a koja navodi da je akutelni prvak već krenuo u traženje njegove zamjene. U pitanju je talentovani, ali i nedokazani ofanzivac Crystal Palacea Eberechi Eze.

Ovaj krilni ofanzivac, ali koji može igrati i na poziciji playmakera, ima otkupnu klauzulu od 60 miliona funti, odnosno 71 milion eura, što Građanima Pepa Guardiole nikada nije bio problem isplatiti.

Iako je Eze skuplja opcija u ovom trenutku zbog svojih godina, odlazak De Bruynea bi vjerovatno bio nenadoknadiv gubitak za Guardiolinu ekipu.

Ono što dodatno brine navijače ‘Građana’ je činjenica da je Eze još uvijek bez nastupa u Ligi prvaka, što je pomalo nevjerovatno za metu momčadi poput Guardioline.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime