HAJDUK IM NIJE PROBLEM! Jakirovića i Dinamo izdao klub od kojeg su to najmanje očekivali, propalo ogromno pojačanje?

Izgleda da hrvatski nogometni velikan Dinamo i nije toliko moćan kao što je to bio prethodnih godina, obzirom da ekipa iz Zagreba nije uspjela slomiti otpor dugogodišnjeg saveznika.

Dinamo će za razliku od ostalih predstavnika iz Hrvatske u Evropi morati sačekati još nekoliko sedmica za svoj debi u UEFA-inim takmičenjima kada je u pitanju sezona 2024/25.

Svoj evropski put za predstojeću sezonu započeli su Rijeka u kvalifikacijama za Evropsku ligu, dok se Hajduk i Osijek bore u okviru Konferencijske lige.

Međutim, prošla noć itekako je “zagorčala život” Dinamu. Naime, Marco Pašalić se našao u startnoj postavi Željka Sopića protiv Hunedoare što znači da u ostatku kvalifikacija bilo kojeg UEFA-inog takmičenja neće moći zaigrati za drugi klub.

Nekoliko sedmica su ‘Modri’ pokušavali slomiti otpor Damira Miškovića te dovesti hrvatskog reprezentativca na Maksimir, ali nakon posljednjih dešavanja to se neće dogoditi.

Poznato je da Dinamo i Rijeka imaju izuzetno dobre odnose, pa su tako još ovog ljeta uspjeli dogovoriti dva transfera. Možda su se u Zagrebu upravo zbog toga nadali da će Mišković popustiti, ali to nije bio slučaj i Sergeju Jakiroviću izvjesno neće biti ispunjena želja.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime