Edin Džeko impresionirao Švicarce: Odavno je jasno da je on jedan od najpodcijenjenijih napadača u Evropi!

Aktuelni turski viceprvak Fenerbahče pobijedio je rezultatom 4:3 u gostima ekipu švicarskog Lugana u utorak navečer u prvoj utakmici drugog pretkola Lige prvaka.

Prvu zvaničnu utakmicu na klupi Fenera će legendarni Jose Mourinho pamtiti po trijumfu i to zahvaljujući fantastičnom Edinu Džeki. Bh. napadač je ponovo pokazao klasu postigavši hat-trick.

Tako su švicarski novinari u razgovoru za tursku Spor Arenu komentarisali duele Lugana i Fenerbahčea, posebno istaknuvši popularnog ‘Dijamanta’ koji je najzaslužniji ako ‘Kanarinci’ prođu u treće pretkolo.

“Lugano je bio stvarno dobar, ali Fenerbahče je imao vrlo kvalitetne igrače. Odavno je jasno da je Edin Džeko jedan od najpodcijenjenijih napadača u Evropi. On je za mene još uvijek na vrhu. Džeko je igrač koji je izuzetno talentovan, volim njegov mentalitet i posvećenost timu”, rekao je novinar tamošnjeg Blicka, Tim Guillemin.

Po mnogima najbolji nogometaš u povijesti Bosne i Hercegovine je trenutno na meti Hajduka iz Splita, no nakon sjajnih partija tokom priprema i na početku sezone, pitanje je da li će Mourinho da se odrekne iskusnog golgetera.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime