Kerr otkrio zašto je zvijezdu Bostona držao na klupi protiv Srbije: Dobro je to podnio, biti će spreman za naredni meč

Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država je danas na Olimpijskim igrama u prvom kolu grupe C savladala Srbiju sa uvjerljivih 110:84.

Ne može se reći da je Srbija odigrala tako lošu utakmicu, ali jednostavno se čini da moćni Amerikanci nemaju konkurenciju. Kakvu timčinu imaju, možda najbolje govori to što je sjajni Jayson Tatum “zakucan za klupu”.

Nakon utakmice i pobjede nad Srbijom je američki selektor Steve Kerr imao mnogo razloga za zadovoljstvo, a ono što je novinarima bilo posebno zanimljivo jeste upravo odluka da zvijezdu Boston Celticsa ne uvodi u igru.

“Jayson je jedan od najboljih igrača na svijetu. Koristio sam kombinacije za koje sam smatrao da imaju smisla i razgovarao sam s njim, a on je nevjerovatno profesionalan. To je slučaj ovog puta, ali svakako ne znači da će tako ostati do kraja turnira”, rekao je Kerr dodavši

“Radi se o vrhunskom profesionalcu i šampionu. On je to dobro podnio i biti će spreman za narednu utakmicu i nastavak turnira”, zaključio je 58-godišnjak.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime