OVO MOŽE SAMO NA ETIHADU! City će morati platiti kaznu od 2,5 miliona eura zbog pravila koje niko ne poznaje

Aktuelni prvak Engleske Manchester City je kažnjen sa više od 2 miliona eura nakon što je prekršio malo poznato pravilo Premier lige u čak 22 navrata.

Gotovo suludo djeluje da je City je prihvatio kaznu od 2 miliona funti (2,3 miliona eura) zbog kašnjenja početka utakmica i drugih poluvremena u 22 različita slučaja u protekle dvije sezone na Otoku.

Jedan od njih dogodio se u posljednjoj utakmici prošle sezone, kada je engleski prvak kasnio na početak drugog poluvremena okršaja protiv West Hama koji je bio odlučujući za titulu, a tada su nogometaši ‘Građana’ kasnili dvije minute i 46 sekundi.

Inače, kazne za ovakve prestupe kreću se od 15.000 eura do 250.000 eura, a oni nisu jedina ekipa iz Premier lige koja je prekršila ovo malo poznato pravilo.

U augustu 2023. godine, Crystal Palce je kažnjen sa 250.000 eura zbog kasnih početnih utakmica u dva meča u sezoni 2022/23.

U sporazumu o sankcijama objavljenom na službenoj web stranici Premier lige navodi se da se City izvinio za kršenja pravila i podsjetio igrače i osoblje na njihovu odgovornost u poštivanju pravila.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime