IPSWICH JE SVE JAČI I JAČI! McKenna doveo još jedno spektakularno pojačanje iz Manchester Cityja

Perspektivni stručnjak Kieran McKenna odlučio je zadržati svoju momčad Ipswicha u elitnoj diviziji, barem sudeći po pojačanjima koja su ovog ljeta stigla u svlačionicu.

Jedan od najboljih trenera na Otoku u ovom trenutku ponovo je posegnuo sa saradnjom rivala na Etihadu i u još jednom navratu je bio i više nego uspješan.

Tako će narednu sezonu na posudbi u sve jačem Ipswichu igrati Kalvin Phillips, veznjak koji je na minulim pripremama izuzetno podigao formu.

Iskusni engleski veznjak ponovo je dobio samopoudanje o kojem je govorio i Pep Guardiola, a sada se odlučio ponovo voditi vezni red jedne momčadi u Premier ligi.

Bar prema trenutnom dogovoru sa Cityjem, Ipswich neće imati mogućnost otkupa ugovora, ali o tome će se svakako raspravljati krajem naredne sezone.

Očekuje se da veznjak odmah bude na raspolaganju novoj momčadi, te da zauzme mjesto u startnoj postavi i dobije neka važna zaduženja od samog početka.

Prije Cityja, Phillips je najbolje dane karijere proveo u Leedsu iz kojeg je i stigao na Etihad u transferu koji je premašio svotu od 50 miliona eura. Vrijedi napomenuti i posudbu koju je imao u West Hamu gdje se nije dugo zadržao.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime