NEVIĐENI KRAH KARIJERE: Najskuplji golman svih vremena će naredne sezone ‘igrati’ u ‘zatvorskom’ klubu

Španski golman i najskuplji čuvar mreže svih vremena, Kepa Arrizabalaga, našao se u slijepoj ulici iz koje će vrlo teško pronaći izlaz.

Londonski Chelsea u svom timu ima čak sedam golmana, a jedan od njih je i pomenuti Kepa, koji uprkos tome što je svojevremeno bio plaćen rekordnih 80 milijuna eura nema status “jedinice” na Stamford Bridgeu.

U prvoj utakmici nove sezone Premier lige protiv Manchester Cityja na golu popularnih ‘Plavaca’ je stajao Robert Sanchez, dok je njegova zamjena bio Filip Jorgensen.

Dakle, Kepu vjerovatno više nikako nećemo gledati na golu Chelseaja. S manje od dvije sedmice prije zatvaranja prijelaznog roka, svi veliki klubovi u Evropi imaju rješeno pitanje prvog golmana.

Španac ima važeći ugovor sa velikanom iz Londona i čini se da će narednu sezonu provesti “rekreativno”. Iako se nedavno povezivao sa Saudijskom Arabijom, izgleda da su i tamošnji klubovi odustali.

Definitivno je ovo tužan kraj za čovjeka koji uživa status najskupljeg golmana ikada i nekog ko u svojim vitrinama ima dva trofeja Lige prvaka, a još nema ni 30 godina.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime