Sportski direktor Crvene zvezde za povredu u VIP loži okrivio i Dudića: Od početka je vršio pritisak

Sportski direktor FK Crvena zvezda Mitar Mrkela se oglasio kratkim saopštenjem poslije dešavanja u Gornjem Milanovcu.

Beograđani su golom Mirka Ivanića pobijedili Radnički iz Kragujevca rezultatom 1:0, a meč protiv ekipe koju s klupe vodi bh. trener Feđa Dudić, su obilježili i incidenti.

Defanzivac Zvezde Vanja Drkušić je napustio igru na poluvremenu jer je nekoliko minuta ranije blizu njega eksplodirao topovski udar, a pirotehnika je upotrijebljena i kada su navijači Radničkog gađali ložu gdje su bili čelnici Beograđana.

Tom prilikom je povrijeđen sportski direktor Mitar Mrkela koji se kasnije oglasio saopštenjem i “udario” upravo na Dudića označivši ga kao najvećeg krivca za pomenuta dešavanja.

“Zgrožen sam onim što se dešavalo u Gornjem Milanovcu i situacijom u kojoj se našla Crvena zvezda. Vođa kluba, a očigledno i navijača je veliki dramaturg, Feđa Dudić koji je sjedio na klupi i očigledno odatle, od početka, konstantno i besprimjerno vršio pritisak. Vidio sam njegovu izjavu da neće da priča o utakmici. Je li to on neće o tome što mu ekipa nijednom nije šutnula u okvir gola pa ni teoretski nije mogla da pobijedi ili o tome što su njegovi navijači topovskim udarom izbacili iz igre Zvezdinog štopera, na isti način povrijedili pomoćnog trenera ili bombardovali Zvezdinu ložu topovskim udarima, gdje sam ja izvukao najdeblji kraj? U toj loži je bila i djevojčica od deset godina, koja je tim udarima povrijeđena.”

“Ili neće o tome da na onakvom terenu nije moguće ni igrati fudbal. Zvezda sve češće nailazi na ogromne količine mržnje uperene iz Radničkog i o tome više ne može da se šuti. Razumijem mržnju njihove navijačke grupe prema našim Delijama, svi znaju dobro zbog čega, ali ne razumijem da nas rukovodstvo i trener dočekaju sa toliko mržnje. Nigdje i nikada nisam vidio tu količinu mržnje, ne sportskog rivaliteta, nego baš mržnje i kompleksa. Dočekani smo kao u Đakovicu da smo došli. Neko nešto mora da uradi po tom pitanju jer vidim da su i sudiju pogodili flašom i misle da će im i to proći”, rekao je između ostalog Mrkela.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime