I POSLIJE GUARDIOLE DOMINACIJA! Ako Pep napusti klub, City će uložiti skoro 400 miliona funti za pojačanja

PGuardiolaCITY
Plan postoji, City neće dugo žaliti sa eventualnim odlaskom uspješnog stručnjaka

Španskom menadžeru Pepu Guardioli ugovor s Manchester Cityjem ističe na kraju sezone, a ‘Građani’ već sada imaju višemilionski plan za dovođenje najboljih nogometaša na tržištu, prenosi engleski Mirror.

City je s obzirom na Guardiolin mogući odlazak nakon osam uspješnih sezona i 18 osvojenih trofeja pripremio transferni fond koji će premašiti 355 miliona eura.

U opticaju su imena poput Floriana Wirtza i Jamala Musiale koja će koštati preko 100 miliona eura, dok se ne isključuje i dolazak Rodryga, ništa manje vrijednog Brazilca iz Real Madrida.

“Moćna financijska pozicija Cityja izgrađena je na temelju ulaganja vlasnika Sheikha Mansoura nakon njegova preuzimanja kluba 2008. godine. Međutim, kontinuirani period uspjeha bez presedana pod Guardiolom omogućilo je klubu da otvori unosne tokove komercijalnih prihoda koji su dodatno potaknuti sposobnošću Građana da generišu ogromne iznose kroz trgovanje igračima”, pišu Mirrorovi novinari.

City već radi na renoviranju Etihada, a u protekle je dvije godine ostvario dobit veću od 130 miliona eura.

UEFA-ine sankcije koje prijete Cityju zbog navodnih 115 nepravilnosti u radu kluba mogle bi odigrati ključnu ulogu u donošenju Guardioline odluke o ostanku u klubu.

Okom statistike, proslavljeni Španac je na 476 utakmica kao trener ovog engleskog kluba upisao 353 pobjede, 57 remija i 66 poraza.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime