SLUŽBENO! Nakon kraćeg odmora, Pochettino zamijenio Chelsea klupom najperspektivnije reprezentacije

PochettinoSAD
Prvi selektorski angažman

Argentinski trener Mauricio Pochettino je službeno imenovan za novog selektora nogometne reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država.

U saopćenju Nogometnog saveza SAD-a nisu navedeni detalji ugovora, ali američki mediji prenose da je Pochettino potpisao ugovor do kraja Svjetskog prvenstva koje će biti održano 2026. godine, a SAD će biti jedan od organizatora takmičenja uz Kanadu i Meksiko.

“Odluka da preuzmem američku reprezentaciju nije bila samo zbog nogometa, već i zbog puta na kojem se nalazi ova selekcija. Energija, strast i glad da ovdje postignem nešto zaista historijsko su me inspirisale. Vidim grupu igrača, koji su puni talenta i potencijala, a zajedno ćemo izgraditi nešto posebno”, rekao je Argentinac.

Pochettino će debi na klupi SAD-a imati 12. oktobra u duelu protiv Paname.

Temperamentni stručnjak je u karijeri između ostalih sa dosta uspjeha predvodio Tottenham i Paris-Saint Germain, a posljednji angažman je imao na Stamford Bridgeu, odnosno Chelseaju.

Što se tiče novog angažmana, on će mu biti biti selektorskog tipa i bit će zanimljivo ispratiti kako će se snaći sa momčadi koja se smatra najperspektivnijom u državnoj konkurenciji.

Na klupi SAD-a je Pochettino naslijedio Gregga Berhaltera koji se povukao nakon serije neprihvatljivih rezultata i izgubljenog povjerenja u svlačionici

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime