Inter Miami sve i potvrdio: Lionel Messi se vratio trenažnim procesima nakon dva mjeseca pauze!

Argentinska nogometna legenda, Lionel Messi, oporavio se od povrede zgloba i vratio se trenažnim procesima u svom Interu iz Miamija.

“Messi je ponovo sa nama”, saopštili su iz MLS kluba i dodali kako ponajbolji nogometaš svih vremena trenira sa ostatkom ekipe Inter Miamija.

Argentinac je posljednju utakmicu za Inter odigrao 1. juna, a zatim je otišao na Copa Americu sa Argentinom. Na Copa Americi je doživio povredu zgloba i nakon pregleda je ustanovljeno da mora pauzirati dva mjeseca.

Propustio je Messi i utakmicu svoje reprezentacije protiv Kolumbije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2026. godine koju je Argentina izgubila rezultatom 2:1.

Inter Miami naredni meč igra za vikend protiv Philadelphije Union, dok bi Leo u konkurenciji trebao biti u četvrtak 19. septembra kada ekipa gostuje kod Atlante United.

U tekućoj MLS sezoni Messi ima nevjerovatnu statistiku, te je na 12 odigranih utakmica postigao 12 pogodaka i dodao devet asistencija. No, vidjet ćemo kako će reagovati po povratku na teren poslije duže pauze.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime