Arsenal došao do velike pobjede u derbiju sjevernog Londona! Sjajni Gabriel srušio Tottenham

150924Gabriel

U utakmici četvrtog kola engleskog Premiershipa ekipa Arsenala je uspjela da savlada Tottenham na gostovanju u velikom derbiju Londona, a konačan rezultat glasio je 0:1.

Sama utakmica je bila poprilično oštra na obje strane, igralo se uglavnom sa posjedom Tottenhama, a Arsenal se sjajno branio i na kraju uspješno odbranio svoj gol.

Prvo poluvrijeme nije obilovalo šansama, ali smo na sredini terena gledali žestoku bitku. Vrijedi spomeuti i da je glavni arbitar pokazao čak sedam žutih kartona u ovom dijelu igre. Za ‘Spurse’ je najozbiljniji bio pokušaj Kuluševskog, dok se Havertz istakao u redovima gostiju.

Tako smo prvi i pogodak odluke dobili tek u 64. minutu susreta. Bukayo Saka je odlično izveo jedan korner, a Gabriel bio fantastičan u skoku i zabio za konačnih 0:1. Nije do kraja Postecoglouova ekipa mogla da probije Artetin bunker, pa je velikan sa Emiratesa odnio puni plijen.

Nogometaši Arsenala trenutno se nalaze na drugoj poziciji tabele Premiershipa sa 10 osvojenih bodova i imaju dva boda manje od lidera Manchester Cityja. Tottenham je tek 13. sa svega četiri boda.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime