STARI RIVALI! Vječno će u Madridu pamtiti šta im je uradio Guardiola, Real ostaje bez ‘historijskog’ pojačanja

170924Guardiola

Predsjednik Real Madrida, moćni Florentino Perez, već preko dvije decenije radi skoro sve što poželi kada su pojačanja u pitanju i malo ko je uspio da ga nadmaši u pregovorima.

Real je i ovog ljeta obilježio prijelazni rok jer je na Santiago Bernabeu stigao Kylian Mbappe. Otkako je na mjestu klupskog šefa, Perez ima jasnu misiju, a to je da u prijestolnicu Španije dovede najbolje nogometaše planete.

Malo ko je mogao da odoli ‘Kraljevskom klubu’ kroz povijest, ali se čini da je konačno došlo vrijeme da Perez i družina dobiju žestok udarac. Naime, isti im sprema trener Manchester Cityja, Pep Guardiola.

Svi su upoznati s tim da Real idućeg ljeta u svoje redove želi dovesti fenomenalnog veznjaka ‘Građana’, Rodrija. Međutim, plan ne ide onako kako su zamislili Madriđani. Prema pisanjima engleskih medija, Guardiola je čelnicima Cityja poručio da Rodri ne smije biti prodat.

U klubu su poslušali svog trenera i odmah započeli pregovore oko novog ugovora sa jednim od najboljih nogometaša današnjice, prenosi Sam Lee koji je veoma blizak gigantu sa Etihada.

Ljudi u Cityju su svjesni koliko je Rodri važan za njih, te spremaju ponudu za novi ugovor po kojem će reprezentativac Španije postati najplaćeniji igrač u Engleskoj. Brzo su u Madridu saznali da je Guardiola glavni krivac za ovakav rasplet, što mu definitivno neće oprostiti.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime