Liverpool pokazao moć i nakon preokreta razbio Milan, Real teškom mukom nadigrao neugodni Stuttgart

LiverpoolMIL

Nogometaši Liverpoola u derbiju evropskih velikana savladali su Milan na San Siru rezultatom 3:1 i to nakon preokreta na startu Lige prvaka.

Večeras su Rossoneri sjajno otvorili utakmicu. Christian Pulišić je istrčao kontru već u trećoj minuti i rezantnim udarcem matirao gostujućeg golmana. Činilo se tada da Milan može mnogo toga protiv favorizovanih engleski rivala.

No, Liverpool je nakon toga zaigrao mnogo bolje. Već do poluvremena postigli su dva gola, a mogli su još nekoliko jer je Mohamed Salah dva puta pogodio prečku.

Za preokret su pogađali stoperi Ibrahima Konate i Virgil van Dijk do poluvremena. Liverpool je na odmor otišao s vodstvom 2:1.

Na startu drugog dijela Milan je i krenuo nešto igrati, ali to nije donijelo gol-šanse i na koncu pogotke. Gosti su sve muke oko pobjede riješili u 67. minuti preko Dominika Szoboszlaija.

Tako je Liverpool pokazao svu svoju snagu i da je već godinama mnogo bolji tim od Milana, posrnulog velikana koji traži svoj povratak među evropsku elitu, gdje rivali iz Engleske danas spadaju.

Madridski Real je teškom mukom na Santiago Bernabeu stadionu savladao viceprvaka Njemačke Stuttgart rezultatom 3:1.

Svega pola minute u nastavku bilo je dovoljno Realu da dođe u vodstvo, a precizan je bio Kylian Mbappe nakon asistencije Rodryga. Nakon gola Real je bio bolja ekipa, imao je prilike ponovo preko Mbappea i Viniciusa, ali ih nije uspio pretvoriti u gol što je Stuttgart kaznio u 68. minuti susreta i pogodio preko Deniza Undava za izjednačenje rezultata.

Domaćini do novog vodstva stižu u u 83. minuti susreta kada je Antonio Rudiger pogodio nakon asistencije Luke Modrića za pobjedu domaćeg tima.

Konačan rezultat susreta je postavio tinejdžer Endrick koji je mrežu golmana Stuttgarta pogodio nakon kontre u petoj minuti sudijske nadoknade.

Od ostalih rezultata, izdvaja se poniženje Bayerna koje je priredio Dinamu pobjedom 9:2, kao i pobjeda Sportinga protiv Lillea 2:0.



OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime