Postoji razlog zašto Kompany i Bayern nisu ‘povukli ručnu’ protiv Dinama: Evo zbog čega je historijski trijumf toliko važan

180924Kompany

Postoji ozbiljan razlog zašto belgijski stručnjak Vincent Kompany nije dopustio nogometašima Bayerna da se opuste nakon petog ili šestog pogotka.

Naime, mnogi su očekivali da će Bayern da se zaustavi nakon petog pogotka i “povuče ručnu”, te se sačuva za naredne utakmice. Međutim, to se sinoć nije dogodilo na utakmici ‘Bavaraca’ i Dinama iz Zagreba, pa je u konačnici na semaforu stajalo donekle nestvarnih 9:2.

No, ovo ne iznenađuje i zbog toga što je Bayern od ranije poznat kao nemilosrdan protivnik koji ne prestaje postizati pogotke. Također, sada postoji i razlog više zašto niti jedan klub neće štediti rivala već će igrati za gol više.

Razlog je jasan, a to je novi format Lige prvaka. U ovom formatu nakon što se tabela formira po broju bodova, naredni faktor koji se uzima za konačno mjesto na tabeli biti će gol razlika, tačnije koliko pogodaka ste postigli.

Uzmemo li za primjer da gigant iz Minhena bude na diobi osmog mjesta koje vodi direktno u osminu finala sa nekim drugim timom. Oni će shodno gol razlici ukoliko imaju isti broj bodova biti rangirani na tabeli.

U startu poslije prvog kola Bayern je daleko ispred svih sa +7, a ko zna da li će još nekoga moći dobiti sa ovakvom gol razlikom. Podsjećamo, ligaška faza Lige prvaka se sastoji od 36 mečeva i sigurno će u nekim momentima upravo gol razlika odlučivati prolaz.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime