Vlasti sve stopirale: Legendarni Eriksson je imao posljednju želju, ali ona nažalost neće biti ispunjena

Sven

Slavnom švedskom nogometnom stručnjaku Sven-Goranu Erikssonu uskraćena je posljednja želja pred smrt, a koja je objavljena u intervjuu i oproštajnoj poruci nekoliko dana prije smrti.

Bivši švedski trener preminuo je prošlog mjeseca nakon dugotrajne borbe s rakom gušteraće. U januaru je saopćio da mu u najboljem slučaju preostaje još godinu dana života, a doktori su bili u pravu jer nas je napustio u augustu.

Oproštajna poruka Erikssona objavljena je samo nekoliko dana pred smrt, a tu je otkrio i svoju posljednju želju. Naime, želio je da se njegov pepeo prospe u jezero Fryken, gdje je najradije provodio slobodne trenutke u životu.

“To je prekrasno mjesto, smiruje me. Moj otac je odrastao tu ispod planine. Ako pogledate ravno naprijed, tu je Torsby, gdje sam odrastao, a u drugom smjeru je Sunne, gdje sam rođen”, rekao je Eriksson i otkrio svoju posljednju želju:

“Oduvijek sam mislio da je to odlično mjesto za počinak. Ovdje se moj pepeo može baciti u vodu, osjećam se kao kod kuće”, poručio je u Amazonovom dokumentarcu Eriksson.

No, do toga nije i neće doći jer su vlasti ove zemlje odbile ovakav zahtjev.  To je otkrio Erikssonov menadžer Bo Gustavsson koji je saopćio kako su vlasti odbile da se pepeo prospe u jezero, te da će biti pokopan u urni na nepoznatoj lokaciji.



OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime