Šokantna vijest za cijelu NBA ligu: Novinar Wojnarowski završio novinarsku karijeru i ostao bez milionskog ugovora

AdrianNBA

Najpoznatiji NBA insajder i novinar Adrian Wojnarowski iznenadio je sportsku javnost objavivši kraj karijere i odlazak u penziju.

Wojnarowski je stekao ime objavljivanjem ekskluzivnih informacija na svom Twitter nalogu, a tiču se prelazaka igrača iz jedne u drugu NBA ekipu. Ugledni ESPN-ov novinar je postao poznat i po tome što trejd nije “završen” ukoliko ga on ne objavi.

Sada je odlučio da je kraj. 55-godišnjak se potpuno iznenađujuće odlučio na kraj karijere, iako su svi očekivali da će ga na ESPN-u pratiti još dugi niz godina.

Kako je sam “ekskluzivno” potvrdio, radi se o nedostatku vremena jer ga ne smatra beskonačnim.

“Svjestan sam kolika me posvećenost vodila kroz ovaj posao, ali sada osjećam da me ne vodi. Vrijeme nije beskonačna stvar i želim da ga provedem na načine koji imaju više ličnog smisla. Napuštam sve ovo s ogromnom zahvalnošću mentorima i kolegama, akterima, pričama, čitateljima i gledateljima. Ja sam bio taj koji je imao najviše koristi”, rekao je između ostalog Wojnarowski u oproštajnoj poruci.

Mediji u SAD-u prenosi kako je Wojnarowski ovim potezom ostao bez 20 miliona dolara koliko mu je ugovorom garantovao potpis sa ESPN-om.



OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime