ZA NEVJERICU! Dok Cityju prijeti eliminacija iz Premier lige, Pep sredio potpis jedne od najvećih zvijezda

200924Guardiola

Prije nekoliko dana počelo je popularno suđenje stoljeća, kako to vole nazvati engleski mediji, a Manchester City se suočio sa čak 115 optužbi engleskog saveza.

Većina optužbi na račun ponajboljeg kluba na svijetu, Manchester Cityja, odnosi se na financijska pitanja. Preciznije, prvak Engleske je optužen za davanje nepotpunih izvještaja o proračunu, navodno plaćanje igrača i trenera na druge račune, čime je prekršen fair-play.

Engleski mediji su ovo suđenje tako nazvali suđenjem stoljeća i uvjereni su da će ovaj put biti posljedica po giganta iz plavog dijela Manchestera.

U međuvremenu, kako saznaje TBR Football, trener Pep Guardiola je uspio uvjeriti jednu od najvećih zvijezda momčadi da potpiše novi ugovor sa Cityjem.

Naime, sve izvjesnije će čuvar mreže Ederson i po mnogima najbolji golman svijeta kada je u pitanju igra nogom, produžiti saradnju sa ‘Građanima’.

Edersonu aktuelni ugovor ističe 2026. godine, a itekako je poznato da se reprezentativac Brazila povezivao sa odlaskom u Saudijsku Arabiju. Međutim, očito da od toga neće biti ništa i da on ostaje član kluba sa Ostrva u godinama ispred nas.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime