POTRES NA MAKSIMIRU! Navijači pucaju od bijesa, Zajec donio konačnu odluku o novom treneru Dinama?

200924Zajec

Bh. stručnjak Sergej Jakirović dobio je otkaz na klupi Dinama iz Zagreba nakon debakla protiv Bayerna u Minhenu u prvom kolu Lige prvaka.

Dinamo je nakon godinu dana saradnje odlučio uručiti otkaz Sergeju Jakiroviću. Poraz od Hajduka na Maksimiru i debakl od Bayerna na Allianz Areni (9:2) bili su previše za čelnike kluba.

Tako su se brojna poznata imena počela povezivati s klupom hrvatskog velikana. Edin Terzić, Niko Kovač, Željko Sopić, Nenad Bjelica i Igor Jovićević samo su neka od imena koja se dovode u kontekst preuzimanja Dinama.

Danas se pojavilo još jedno interesantno ime, a radi se 52-godišnjem stručnjaku iz Srbije, Aleksandru Jankoviću. Tamošnji izvori tvrde da su njegove usluge ponuđene predsjedniku Velimiru Zajecu i da je ovaj raspoložen za saradnju.

Međutim, ovakva vijest izazvala je ozbiljan bijes kod navijača Dinama jer oni teško mogu prihvatiti odluku da klub koji najviše vole predvodi Srbin.

Janković je dobio nadimak ‘Srpski Mourinho’, dok je posljednji trenerski angažman imao u dalekoj Kini. Vodio je mlade i A selekciju ove zemlje, ali je prije nekoliko mjeseci došlo do raskida saradnje. Prije je trenirao Crvenu zvezdu, Lokereh, Mechelen, Standard Liege…

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime