DINAMO NIJE NJEGOV NIVO! Terzić se vraća na posao, sjajni trener preuzima veliki engleski klub

210924Terzić

Nakon što je bh. stručnjak Sergej Jakirović dobio otkaz u Dinamu iz Zagreba, hrvatski velikan je krenuo u potragu za novim šefom stručnog štaba.

Poraz od Hajduka u velikom derbiju domaćeg prvenstva na Maksimiru, a onda onaj debakl protiv Bayerna u Minhenu, natjerali su čelnike Dinama da reaguju i Sergej Jakirović je postao bivši.

Uveliko se počelo nagađati ko će biti Jakirovićev nasljednik u Zagrebu. Postoji niz kandidata, dok se sa ‘Modrima’ povezivao i bivši trener Borussije Dortmund, Edin Terzić.

Međutim, brzo je postalo jasno da od Terzića na kormilu Dinama neće biti ništa. On nije raspoložen krenuti put Hrvatske, obzirom da bi mu se moglo ispuniti ono o čemu je maštao, a to je posao u moćnoj Premier ligi.

Prema posljednjim informacijama medija iz Engleske, Terzić će sve izvjesnije preuzeti Everton. Sadašnji menadžer Sean Dyche na pragu je otkaza, te bi ga na Goodison Parku trebao naslijediti upravo prošlosezonski finalista Lige prvaka sa Broussijom Dortmund.

Ne može se reći da Edin Terzić ne poznaje Premier ligu. Podsjećamo, prije nekoliko godina je radio kao asistent u West Hamu i svakako da je osjetio tamošnji nogomet.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime