Manchester United promašivao sve redom u prijestolnici Engleske, Onana izveo čudo na golu ‘Crvenih đavola’

210924United

Crystal Palace i Manchester United remizirali su danas rezultatom 0:0 u utakmici petog kola engleskog Premiershipa.

Zaista sjajan meč odigrali su na Selhurst Parku u Londonu domaći Crystal Palace i Manchester United i pravo je čudo kako u ovom duelu pogodaka na kraju nije bilo.

United je dominirao u prvom poluvremenu. Izabranici Erika ten Haga igrali su vrhunski, ali je izostala realizacija i vidljivo je da ‘Crvenim đavolima’ treba istinski golgeter.

Itekako je nevjerovatno šta su sve gosti uspjeli promašiti. Njihov bivši igrač, a sada član Palacea, Dean Henderson, skinuo je nekoliko fenomenalnih lopti i spasio svoj tim.

Garnacho i Fernandes tresli su prečku gola Hendersona. No, pravo čudo dogodilo se na drugoj strani u 65. minutu. Udarac Nketiaha odbranio je Andre Onana, lopta se odbila do Sarra koji je bio sam, svi su već loptu vidjeli u golu, no uslijedila je spektakularna odbrana Kamerunca i ostalo je 0:0.

Manchester United sa ovim bodom zastupa 11. poziciju na tabeli Premiershipa i ima ukupno sedam osvojenih bodova. Palace je još uvijek bez pobjede i ovo im je treći remi u sezoni, što ih sa tri boda stavlja na 16. mjesto.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime