REAL, PSG, BAYERN? NE! Guardiola otkrio ko je Cityjev najveći rival u Ligi prvaka i sve šokirao

220924Pep

Manchester City se definitivno smatra jednom od najboljih ekipa posljednjih godina, a nedavno su uspjeli i da po prvi put osvoje Ligu prvaka.

U sezoni 2022/2023 Manchester City je prvi put osvojio trofej najelitnijeg klupskog takmičenja, dok su prošle sezone eliminisani u četvrtfinalu od strane Real Madrida.

Sada je stigao novi format i takmičenje je prošireno sa 32 na 36 ekipa. Igra se u ligaškom sistemu, pa će svi biti u jednoj tabeli na kraju, a osam prvih ide direktno u osminu finala. Timovi od 9. do 24. mjesta razigravaju za popunjavanje preostalih pozicija.

Isto tako vrijedi spomenuti da se igra više utakmica, te će svi imati najmanje po osam utakmica. Što se tiče Cityja, mnogi ekipe poput Real Madrida, PSG-a i Bayerna vide kao njihovog najvećeg rivala u Ligi prvaka. No, trener Pep Guardiola vjeruje da je to zapravo Arsenal.

“Svake godine Arsenal je sve bolji, jer puno ulažu. Moram priznati da me to malo i brine. Doveli su mnogo kvalitetnih igrača. Imam dobro mišljenje o njima i vjerujem da će nam baš oni biti istinski rivali”, riječi su španskog stručnjaka.

Popularne ‘Topnike’ predvodi Guardiolin bivši saradnik i sunarodnjak Mikel Arteta, kojeg Pep izuzetno cijeni i svjestan je da je postao izuzetan taktičar i trener budućnosti.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime