Anthony Joshua ‘ugašen’ i ponižen! Daniel Dubois pobijedio u britanskom obračunu i odbranio naslov IBF prvaka svijeta

220924Joshua

Daniel Dubois sinoć je brutalno pretukao Anthonyja Joshuu i odbranio je tako naslov IBF prvaka svijeta teške kategorije, a kraj je došao u petoj rundi uz težak nokaut.

Rekordnih 96.000 ljudi okupilo se minule noći na stadionu Wembley kako bi gledali britanski obračun za IBF pojas. Daniel Dubois je branio titulu protiv Anthonyja Joshue i na nevjerovatan način ju je odbranio.

Dubois je ofanzivno ušao u meč, napao Joshuu i odmah ga u uvodnoj minuti dobro uzdrmao, kao i na kraju runde kada ga je jednim sjajnim desnim krošeom poslao na pod i sudac je već u prvoj rundi brojao velikoj zvijezdi.

Nastavio je Daniel sa napadima i u drugoj rundi. AJ je izgledao katastrofalno, primao teške udarce i jedva stajao na nogama. Zapravo, pravo je čudo kako je preživio drugu rundu. I na kraju treće runde se Joshua našao na podu, ali ga je spasilo zvono. Na početku četvrte je opet pao.

U petoj rundi je bio definitivan kraj. Joshua je teško nokautiran i Dubois je mogao početi da slavi svoju pobjedu, te ponovo podigne IBF pojas teške kategorije.

Nakon ovog poraza karijera Anthonyja Joshue je pod velikim upitnikom. Ovo mu je četvrti poraz i 34-godišnjak nikada ranije nije ovoliko ponižen. Dakle, bila je to katastrofalna noć za njega.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime