Dalić trpi žestoke kritike zbog Perišića, ali mu je poziv drugog igrača donio ‘ljubav’ cijele Hrvatske?!

230924Dalić

Zlatko Dalić objavio je danas spisak reprezentacije Hrvatske za predstojeće utakmice u okviru Lige nacija protiv Škotske i Poljske u oktobru.

Hrvatska će prvo ugostiti Škotsku na domaćem terenu 12. oktobra, a tri dana kasnije će popularni ‘Vatreni’ u gostima igrati protiv Poljske. Izbornik Dalić je danas objavio spisak igrača na koje će računati, te je ponovo izazvao žestoku reakciju navijača.

Naime, navijači su oštro kritikovali izbornikov potez da poziv uputi Ivanu Perišiću. On je bio bez kluba nekoliko sedmica nakon raskida saradnje s Hajdukom, a prošle sedmice je iskusni nogometaš potpisao za PSV.

Javnost u Hrvatskoj očekivala je da Perišić ovaj put neće biti na spisku jer odavno nije igrao. Međutim, koliko Dalić vjeruje ovom 35-godišnjaku pokazao je ponovo time što ga je uvrstio na spisak.

S druge strane, navijače je oduševio poziv upućen Mislavu Oršiću, koji dugo nije nastupao u dresu reprezentacije Hrvatske, a sada će u njemu ponovo zaigrati.

Oršić se zahvaljujući odličnim igrama u turskom Trabzonsporu opet izborio da Dalićev poziv, pa pristalice ‘Vatrenih’ ne kriju oduševljenje zbog njegovog dolaska.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime