BILD: Florian Wirtz postaje treći najskuplji nogometaš svih vremena

280924Perez-Wirtz

Florian Wirtz (21) ove sezone nastavlja sa sjajnim igrama. Ofenzivac Bayer Leverkusena u sedam ovosezonskih nastupa zabio je šest golova i asistirao za jedan.

Prošle sezone bio je u čak 19 navrata strijelac, a 20 puta u ulozi asistenta u 49 susreta. Time je ekipu Xabija Alonsa predvodio do naslova Bundeslige, osvajača Kupa Njemačke i finala Europske lige, u kojem su od Atalante pretrpjeli jedini poraz u sezoni.

Wirtz je, uz Jamala Musialu (21) iz Bayern Münchena, najveća mlada zvijezda njemačkog nogometa. Bavarci ih žele obojicu imati u svojoj momčadi, ali to neće biti jednostavno jer Wirtza, piše Bild, žele i Real Madrid, Arsenal i Manchester City.

Najpoznatiji njemački list piše da bi navedeni trebali platiti cifru od 150 milijuna eura, što znači da nema još puno nogometaša sposobnih dovesti zvijezdu Leverkusena.

Ako napusti Leverkusen, želi imati mogućnost osvajanja Lige prvaka i Zlatne lopte, priznanja za najboljeg nogometaša svijeta za koje je već nominiran ove godine“, zaključuje Bild.

Kada bi Wirtz zaista bio prodan za 150 milijuna eura, postao bi treći najskuplji nogometaš svih vremena. Na vrhu je Neymarov transfer iz Barcelone u PSG težak 222 milijuna eura, a drugi je onaj Kyliana Mbappéa iz Monaca u PSG 180 milijuna eura.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime