TAKO JE KAKO JE: Bjelica već u januaru ostaje bez ogromnog pojačanja i zvijezde Dinama

NBjelicaDZG
Za njega nema mjesta na Maksimiru

Konteroverzni hrvatski stručnjak Nenad Bjelica je zabilježio zapažen debi u povratničkom mandatu na klupi zagrebačkog Dinama pobjedom nad gradskim rivalom Lokomotivom.

Na samom početku su vidljive neke promjene koje je uveo Bjelica, a nosioci igre ponovo su razbuđeni i spremni da vrate momčad na stare staze slave.

No, kako sada stvari stoje, Bjelica će od nove godine morati raditi bez velikog pojačanja i zvijezde ovog tima koje se vraća u redove u italijanskog prvoligaša.

Naime, Marko Rog pakuje kofere i odlazi u redove Cagliarija nakon što njegova epizoda na Maksimiru nije prošla onako kako se on, ali i klub nadao.

Da se Rog vraća u Cagliari potvrdio je i predsjednik ovog kluba Tommaso Giulini riječima da se nada kako će njegov povratak biti dodatna snaga za ovaj tim u najvažnijem dijelu sezone.

Iako je riječ o profilu nogometaša koji uživa povjerenje stručnog štaba i uprave, jasno je da se za sve pita Cagliari koji očigledno želi širinu u veznom redu nakon novogodišnjih praznika.

29-godišnji Rog je ove sezone odigrao devet utakmica u svim takmičenjima i zabilježio jednu asistenciju. Ugovorom sa italijanskim timom je vezan do sredine 2025. godine.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime