ČOVJEK JE NEVJEROVATAN! Gvardiol blista na terenu u dresu Cityja, ali mu je Pep pronašao veliku manu?

290924Guardiola

Sjajni hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol nastavlja da blista na startu nove sezone, a bio je fenomenalan i na gostovanju kod Newcastle Uniteda.

Naime, u očima mnogih je Gvardiol zapravo prototip savršenog defanzivca. Hrvat igra sjajno u odbrani, ali i u napadu, što se odlično moglo vidjeti na St. James’ Parku.

Bivši član Dinama iz Zagreba je izabran za igrača utakmice u kojoj je postigao pogodak, te imao nekoliko izuzetnih intervencija u fazi odbrane, posebno u drugom poluvremenu.

Pogodak kojeg je zabio je pravo malo remek-djelo pošto je na magičan način nanizao protivničku odbranu. Osim toga, intervencija kada je glavom skinuo loptu ispred Murphyja je definitivno ravna golu.

Uprkos svemu tome, Pep Guardiola je svom nogometašu detektirao jednu veliku manu. Prema mišljenju mnogih, legendarni Španac ne bi bio najbolji trener ikada da ne vidi ono što drugima promakne.

“Joško Gvardiol se dobro snalazi u malim prostorima, ali mana mu je što u situacijama na širem prostoru ima više problema nego na malom”, rekao je španski stručnjak.

Za proteklih godinu dana koliko nosi dres ‘Građana’, mladi ‘Vatreni’ je napravio ogroman iskorak, a to se posebno odnosi na napadački dio svoje igre.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime